Sarajevski

Aaa...vidi blogaaaaa


17.04.2005.

Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo...

Sinoć se na televizijskom aparatu pojavio Brega. Inače ne volim slušati estradne radnike kako pričaju jer ih 90% ima inteligenciju mrtve kokoške, ali baš sjedoh da počujem ovog tipa, bivšeg sarajliju. I naravno da nije ništa drugačiji od svojih kolega. Okupljaju se dugmići...velika turneja...prvi koncert u Sarajevu...
Na pitenje zašto se Bijelo Dugme ponovo okuplja, kada je on sam tvrdio da se to nikada više neće desiti i da je ta priča gotova, ovaj foler odgovori: "Pa jer su se sad poklopile neke koordinate...bla, bla...a i sentimentalnost...valjda i bijelo dugme ima pravo na malo sentimentalnosti....a sad se i našao neko ko bi sve to organizovao..."
Ne znam da li mu je baš pametno pred predstojeće koncerte svoju publiku javno deklarisati kao idiote, ali upravo je to uradio.
KOORDINATE?!?!Poklopile se KOORDINATE?! SENTIMENTALNOST?!?! Ne mogu da vjerujem...zašto je problem reći "Okupljamo se zbog novca!"? E pa upravo zbog toga što će morati reći i "Zbog novca gazim svoje principe, gazim svoje vlastite javno izrečene riječi, ja sam nula od čovjeka". Ali i to je poštenije nego palamuditi i glumiti filozofa. I kako ići na koncert tipa koji pubiku smatra umno zaostalom?
Uostalom to više i nisu dugmići koje slušam i volim. Odlaskom na njihov koncert mislim da bih uništio onaj mit o njima koji nosim u sebi. Mit o najboljima...kako bih sebi objasnio da su najbolji sada grupica staraca od po 60 godina, koji pokušavaju preživjeti na bini...odsvirati koncert a da ne dožive infarkt? Još ako bi pokušali glumiti rokere...tu bruku ni ja ne bih preživio!
Dakle, ploču na gramofon (ne CD, ne MP3 več ploču...da pucketa), gitaru u ruke i..."Tako ti je mala moja kad' ljubi bosanac..."

<< 04/2005 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930


MOJI LINKOVI

Mejl za slanje ljubavnih i inih pisama
sarajevski@gmail.com

Molim sve smorove, pegle i "filozofe" da se ne zamaraju ovim blogom jer je krajnje glup i dosadan, i nek se idu zabavljati negdje drugo...
Isto tako, stavlja se na znanje da ovo nije demokratski već totalitarni blog na kojem će svaki komentar koji mi ne odgovara sadržajem, vremenom objave, dužinom ili mirisom biti obrisan u roku odmah...

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
40567

Powered by Blogger.ba